İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732014193 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

KYK'dan 100 bin üniversiteliye burs ve pazar kahvaltısı

Kategori Kategori: Yurt Kur Bursları | Yorumlar 2 Yorum | Okunma 598546 Okunma | Yazar Yazan: admin | 31 Ağustos 2010 02:46:33

Başbakan devreye girdi, yurt öğrencilerinin hafta sonu kahvaltı sorunu çözüldü. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Albayrak, bu yıl burs verilecek öğrenci sayısının 100 bini aşacağını duyurdu


Kredi Yurtlar Kurumu Genel Hasan Albayrak, yeni öğretim yılı öncesi yüz binlerce üniversite öğrencisini yakından ilgilendirecek müjdeli haberler verdi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yeni öğretim yılından itibaren yurtlarda kalanlara hafta sonları da kahvaltı verileceğini duyuran Albayrak, şöyle dedi:

- Mart ayına kadar çok sayıda yurt açılacak. Odaların yüzde 60'tan fazlası 1-3 kişilik olacak. Yurtlarımızın kapasitesi yaklaşık 30 bin daha artacak.

- Yurtlarda kalan öğrencilerin yüzde 80'i zaten ihtiyaç sahibi çocuklar. Başbakan'a konuyu arz ettim. Hemen talimat verdi ve Maliye ile anlaştık. 1 Ekim'den itibaren öğrencilere hafta sonu da kahvaltı verilecek. Başbakan, üniversite gençliği konusunda çok hassas.

- Her yıl yaklaşık 75-80 bin öğrenciye burs veriyoruz. Ayrıca başvuruda bulunan tüm öğrencilerin kredi talebini de karşılıyoruz. Bu yıl 100 bin öğrenciye daha burs vereceğiz. Müracaat eden herkese katkı kredisi, öğrenim kredisi verilmesine de devam edilecek.

- Öğrenciler katkı payını ödemekte zorlanıyorlarsa, bu parayı kayıt sırasında ödemeyecekler. Bu payı kurum olarak biz ödeyeceğiz.

 

 | Puan: 10 / 10 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

igein { 25 Mayıs 2014 12:21:30 }
Dikkat.
Kisisel is için bir kredi ihtiyaci mi? hemen tamam da kredi transferi için simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th): evet bu email irtibata geçerseniz.
tülay saraç { 28 Temmuz 2011 12:26:41 }
sayın başbakanım:ben kocaeli başiskele atakent mahalle muhtarıyım.2 evlat sahibiyim oğlum kocaeli besyo bölümünde okumaktadır.fakat maddi durumum kötü olduğundan zorluk çekiyorum.oğlum hazar saraç;a burs verilmesini saygılarımla arz ederim.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan