İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731636457 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

4 üniversitede bilim hırsızlığı

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 500243 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Eylül 2007 20:51:49

Türkiye’de dört üniversitede profesör ve öğrencilerin bulunduğu kişiler intihalle suçlanıyor..

New York’taki Cornell Üniversitesi fizikçisi ve arXiv’in kurucusu Paul Ginsparg, makalelerin başka yazarların çalışmalarından intihal edilerek yazıldığını iddia etti. Ginsparg “Bu adamların yaptığı çoktan çizgiyi aştı” dedi.

Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim alan Mustafa Saltı’nın 40 çalışması ArXiv’den kaldırıldı. Saltı “Bu durum çok saçma. Şimdiye kadar bir sürü çalışmamız bilimsel yayınlarda yer aldı ve kimse bizi intihalden suçlamadı” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Kasım ayında, ODTÜ lisansüstü eğitim öğrencileri Mustafa Saltı ve Oktay Aydoğdu, doçentlikleri için girdikleri sözlü sınavda, tezleri için uzun bir yayım listeleri olmasına rağmen, kendilerine sorulan son derece basit, hatta ‘lise seviyesinde’ diye nitelenen soruları cevaplayamayınca şüpheleri üzerlerine çektiler.

Bu durumdan şikayetçi olan öğretim görevlileri Özgür Sarıoğlu ve Ayşe Karasu, Google’dan iki öğrencinin kullandıkları yayımları araştırınca öğrencilerin başkalarının çalışmalarını intihal ettikleri ortaya çıktı.

Bunun üzerine, ODTÜ, ArXiv’in kurucusu Ginsparg’ı uyardı. ArXiv’in incelenmesiyle birbirinden farklı akademisyenlere ait toplam 67 çalışmanın intihal edildiği açıklandı.

ODTÜ, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, İçel Mersin Üniversitesi ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden bazı öğrenciler ve profesörler de intihalle suçlanıyor.

Makaleleri yayından kaldırılan Mustafa Saltı ve diğer akademisyenler, ArXiv’e dava açmak istediklerini bellirttiler.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan