İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729263323 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

800 bin üniversiteliye af geliyor ! Üniversite Affı !

Kategori Kategori: Öğrenci Affı | Yorumlar 4 Yorum | Okunma 1735471 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Eylül 2007 21:00:26

Okullarına dönmek için imza toplayan 800 bin öğrenci için af gündemde.

Bakan Hüseyin Çelik sürekli öğrenci affı çıkarmaya çok da sıcak bakmıyor ancak ‘Talepler gelsin bakalım’ diyor

ÜNİVERSİTE öğrencilerine yönelik af yeniden gündemde. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise af için baştan kapıları kapatmıyor ancak sürekli af çıkarmanın da eğitimi yaraladığını düşünüyor. Bakan Çelik, sürekli öğrenci affı çıkarmanın eğitimi yaraladığını düşündüğünü belirterek ‘Öğrenci affı kolaylık sağlamak ve mağduriyeti gidermek amacıyla yapılabilir. Öğrenci affını da eğitimin sürekli bir aracı haline getirmemek gerekli. Sürekli af çıkarma taraftarı değiliz. Ama tabii ‘Öğrenci affı verilmez’ diye bir çekincemiz de yok. Başvurular, gerekçeleri bir gelsin bakalım’ dedi.

KAMPANYA BAŞLATILDI

ÜNİVERSİTE ve liseden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler harekete geçti. Yeniden okullarına dönebilmek için imza kampanyası başlatan 800 bin öğrenci, toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne götürmeye hazırlanıyor.

GÜNAY DESTEKLEDİ

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da son olarak afla ilgili olumlu mesajlar vermişti. Günay, bu talepte bulunan öğrencilere ‘Siz öğreniminize devam etme hakkı istiyorsunuz, bu sizin tabii hakkınız. Haklı mücadelenizde sizin yanınızdayız. Meclise girersek bu konuda size yardımcı olacağımıza dair söz veriyorum’ demişti.

SEZER VETO ETMİŞTİ

ÖĞRENCİ affı, son olarak TBMM Genel Kurulu’nda 23 Şubat 2005 tarihinde kabul edildi. Yükseköğretim kurumlarından her ne nedenle olursa olsun ilişiği kesin öğrencilere yeni haklar getiren yasayı dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2 Mart 2005 tarihinde TBMM’ye iade etti. Sezer, iade gerekçesinde yasanın ‘af’ niteliği taşıdığını, bu nedenle TBMM’nin nitelikli çoğunluğuyla çıkarılması gerektiğini belirtti.

Star
Nevin BİLGİN

 

 | Puan: 9,7 / 992 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

melek { 28 Mart 2013 15:27:52 }
[:p)] [:p)] [:p)]
canan { 29 Ağustos 2011 23:37:21 }
kaç yılında bırakanlar bu aftan yararlanabilir bilgilendirirseniz sevinirim
canan { 29 Ağustos 2011 23:37:06 }
kaç yılında bırakanlar bu aftan yararlanabilir bilgilendirirseniz sevinirim
ersin yıldırım { 05 Ağustos 2011 13:33:42 }
bu af ın cıkması bi cok ögerncimizi sevindirmiştir pişmanlık duyanlar bu aftan yararlanıp hayallerine yenıden kavusa bılecekler her sey ıcın teşekkürler
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan