İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729893135 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

YGS ve LYS Sınav Soruları 2011

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 669041 Okunma | Yazar Yazan: admin | 26 Mart 2011 11:58:01

YGS ve LYS Sınav Soruları TRT'nin Tekelinde! Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yeni bir karar aldı.

Pazar günü yapılacak YGS ve 17-18 Haziran'da yapılacak LYS soruları sınavdan 2 saat sonra sadece TRT'de yayınlanacak. Bir gün sonra tüm ulusal gazetelerde yayımlanan sınav soruları ise artık yayımlanamayacak.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) aldığı karar üzerine, pazar günü yapılacak ve yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencinin katılacağı YGS soruları sınavın bitiminden 2 saat sonra sadece devlet televizyonu TRT'den yayınlanacak. Önceki yıllarda ÖSYM'ye başvuran ve ulusal yayın yapan tüm özel kanallara sınavdan 2 saat sonra ÖSYM servis eder, kanallar kurumun verdiği bir şifre ile soruları internetten çekip ve yayınlardı.


Sınava giren öğrenciler heyecanla uzmanların ekranda sınavı değerlendirmelerini izler ve soruları bir kez daha çözerlerdi.  Buna göre öğrenci ve veliler de kendi tercih ettikleri kanaldan sınav değerlendirme ve cevaplama yayınlarını izlerlerdi. Bir gün sonra ise yine ÖSYM'ye başvuran gazeteler soruları yayımlardı. Ayrıca sınav sonrası televizyonlarda uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu sorulardaki hatalar hemen tespit ediliyor ve bir kamuoyu yaratılıyordu. Böylece anında müdahale ile sorular puanlamadan çıkartılıp sınava giren öğrencilerin hakkı yenmiyordu.


Fakat YGS'ye günler kala ÖSYM'nin bu sene aldığı karar doğrultusunda sınav yayın haklarının sadece devletin televizyonu olan TRT'ye verildi. Sınavdan bir gün sonra gazetelerde yayımlanan sınav soru ve cevaplarına da ÖSYM engel oldu. Geçtiğimiz sene KPSS'de soruların çalınmasıyla bir dizi katı güvenlik önlemi alan ÖSYM başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soruların yayın hakkını da saygın devlet kurumu kimliğiyle TRT'ye verdiklerini, sınavdan üç gün sonra soruların internetten yayımlanacağını belirtti.


 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan