İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729883096 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

YGS Soruları MİT'e Emanet

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 510106 Okunma | Yazar Yazan: admin | 26 Mart 2011 11:59:27

Bir YÖK yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre bundan sonra ÖSYM'nin yapacağı tüm sınavlarda sızma şüphesinin ortadan kaldırılması için soru kitapçıklarının güvenliği MİT'e emanet edildi.

Buna göre MİT ve emniyet istihbarat birimleri geçtiğimiz hafta Ankara'da soru kitapçıklarının basıldığı matbaayı önceden aradı, çalışanları kontrol etti ve matbaanın temiz olduğunu teyit ederek basıma onay verdi. Uzaktan erişimi engelleyici sistemlerle donatılan matbaanın, güvenlik önlemleri nedeniyle dış dünyayla ilişkisi de kontrollü olarak sağlanıyor. Soruların basıldığı matbaada kritik görevlerde çalışan bazı personel de sınav bitene kadar gözetim altında tutuluyor.

Ayrıca MİT ve emniyet istihbarat görevlileri kitapçıkların basımı, saklanması ve sınavın yapılacağı 81 il ile KKTC'ye ulaştırılmasında aktif rol alıyor.

Sınav kitapçıkları illere gittiğinde de MİT ve emniyet birimlerinin görevi bitmiyor. Kitapçıkların korunması ve sınav salonlarına ulaştırılmasında ÖSYM görevlileri dışında MİT ve emniyet mensupları sürecin aktörleri olarak görev yapıyor.

Kamyonlar çiple takip edilecek

Soru kitapçıklarıyla ilgili alınan bir başka güvenlik önlemi ise kitapçıkları taşıyacak ve merkeze geri getirecek kamyonların takip edilmesi. Kamyonlara yerleştirilen elektronik çipler sayesinde sınav sorularını taşıyan araçların nerede durduğu, kaç km. hız yaptığı, dağıtım merkezinden aldığı kitapçıkları sınavın yapılacağı binalara ne kadar sürede götürdüğü de takip edilecek.


Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin'e göre ÖSYM, geçmişte kopya konusunda çok spekülasyonun olduğu bazı iller ile özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tespit edilen salonlara kamera koyarak bu şüpheyi de ortadan kaldırmayı amaçlıyor.


Sınavda yöneltilecek sorular da her aday için rastgele oluşturulmuş bir sırada soru kitapçıklarında yer alacak.


Soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynısı olacak. Ancak soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı, doğru cevap seçeneğinin yeri ile her adayın cevap anahtarı farklı olacak. Adaylar, Sınava Giriş Belgesi'ni önceki yıllardaki gibi mektupla değil, T.C. Kimlik Numarası ve aldıkları şifreler ile ÖSYM'nin internet sitesinden temin edebiliyor. 

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan