İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729920201 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Türk Öğrencinin Malta Çilesi

Kategori Kategori: Yurtdışı Eğitim | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 663802 Okunma | Yazar Yazan: admin | 06 Eylül 2007 21:27:49

İngilizce eğitim almak için 15 günlüğüne Malta'ya giden öğrencinin çilesi.

Yabancı dil eğitimi aldığı Ucla Academy tarafından Sicilya'nın güneyindeki Malta Adası'na 15 günlüğüne İngilizce eğitimi almak için 20 Ağustos 2007 tarihinde uçak biletleri hariç bin 78 dolarlık ücret ödeyerek giden Utku Yeşilkayalı dönüş yapacağı geçen pazar günü içinde pasaport ve uçak biletinin bulunduğu çantayı çaldırınca mahsur kaldı. Öğle saatlerinde otelden ayrılma işlemleri için lobide bekleyen Utku Yeşilkayalı'nın tuvalete gitmesini fırsat bilen kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler çantasını çaldı. Nüfus cüzdanını üstünde taşıyan Utku Yeşilkayalı döndüğünde çantasının olmadığını görünce hemen Malta'da polise başvurdu.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak çalışan anne Emel Yeşilkayalı, İzmir'deki yabancı dil eğitimi veren şirketin kendileriyle ilgilendiklerini, şikayetçi olmadıklarını, ancak Malta'daki okulun ihmalinin olup olmadığının araştırıldığını söyledi. İzmir'deki şirketin yetkililerinden aldıkları bilgiye göre oğlunun polise 3 arkadaşıyla gittiği bilgisini aldıklarını belirten anne Yeşilkayalı, şunları söyledi:

“Polise giderken okuldan bir yetkili yanında yokmuş. Oğluma polise gittiğinde bir belge verip bu belgeyle uçağa binebileceği söylenmiş. Okuldaki görevlilerden birisiyle Malta Havayolları'na gitmişler ve belgenin geçersiz olduğunu söylemişler. Havayolu şirketi yeni bilet almaya zorlamış. Daha sonra bu belgede ‘uçulamaz' yazdığı anlaşılmış. Ancak okuldaki yetkililerden hiç kimse bu belgeyi okuyup oğlumu bilgilendirmemiş. Şimdi İzmir'deki şirket de niçin Malta'daki okulun takip etmediğini araştırıyor? Ayrıca İzmir'deki şirket tarafından perşembe günü yine Malta Havayolları'ndan Malta- İstanbul direkt uçuş olan 00.55 uçağına rezervasyon yaptırdı. Uçak biletini de Malta'daki okuldan tanzim etmeye çalışıyorlar.”

Malta'dan İstanbul'a pazartesi ve perşembe günleri direkt uçuşun olduğunu belirten Yeşilkayalı, “Dışişleri Bakanlığı'na müracaat ettik. Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin ilgilenebileceğini illetiler. Pasaport işlemleri için uğraşılıyor. Perşembe günü oğlumuzun gelmesini bekliyoruz. Eğer perşembe olmazsa pazartesiye kalacak. Oğlumuz çok istekli, heyecanlı gitmişti Malta'ya. Şu anda panik içinde. Malta'daki okul pazartesi günü otelde konaklatmış. Salı gününden itibaren aile yanına yerleştireceklermiş” diye konuştu. Oğlu Türkiye'ye döndükten sonra hukuk mücadelesi başlatabileceklerini ifade eden Yeşilkayalı, “Herşeyin netleşmesini ve oğlumuzun dönmesini bekliyoruz. Ondan sonra hukuk mücadelesi başlatıp başlatmayacağımıza karar verebiliriz” dedi.

Bursa merkezli, Ankara, İzmir ve Adana'da da şubeleri bulunan Ucla Academy'den Senem Ertaylan, Malta'da çalıştıkları okulun Europan College olduğunu ve çok sık çalıştıkları bir kolej olduğunu söyledi. İlk kez böyle bir olay yaşadıklarını vurgulayan Ertaylan, şunları söyledi:
“Karşılıklı bir ihmalin olduğunu düşünüyoruz. Öğrencimiz de çantası çalınınca okul yetkilileriyle iletişim kurmamış. Polise gitmiş arkadaşlarıyla gitmiş. Okul temsilcisi olsa, polisle daha sağlıklı bir iletişim kurabilirdi. Uçuş için okul yetkilisiyle gittiklerinde polisin verdiği belgeyle uçulamayacağı anlaşılıyor. Eskiden Malta'da polisten alınan belgeyle uçulabilirken, yapılan değişiklikle artık polisten alınan belgenin yeterli olmadığı anlaşılıyor. Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği öğrencimizin belgelerini hazırlamaya çalışıyor. Öğrencimizi hızla geri getirmeye çalışıyoruz. Malta'daki okula sorduğum bazı soruların cevabını da alamıyorum.”

Kaynak:İnternethaber.com

 

 | Puan: 6,7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan