Kategori: YGS ve LYS Haberleri | 0 Yorum | 449059 Okunma | Yazan: admin | 27 Mayıs 2011 11:12:44
Üniversite rektörlerinin ve akademisyenlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Demir, 1 aydan az zaman kalan LYS'de (Lisans Yerleştirme Sınavı) yeni yapılan düzenlemeler ve çok tartışılan YGS'yle ilgili Habertürk'ün sorularını yanıtladı. Konuşmama kararı aldığı gözlemlenen Demir sözlerine, “Çok hassas konular, söyleyeceğim en küçük kelime spekülasyon olacaktır” diyerek başladı.
EN GÜVENİLİR KURUM
ÖSYM'nin hâlâ en güvenilir kurumlardan biri olduğunu ve öyle de devam edeceğinin altını çizen Demir, “Amacımız hak ve adalet ölçüleri içinde, bilimsel yöntemler kullanarak, şeffaf bir sınav gerçekleştirmek” diye konuştu. Demir, “LYS de YGS gibi çok düzgün bir sınav olacak. YGS'den sonra yaptığımız TUS ve KPDS'deki yöntemle LYS'yi de yapacağız. Kitapçıklar salonda rastgele dağıtılacak ve her aday kendi soru kitapçığının kodunu cevap kâğıdı üzerine kodlayacak. İstenilen adaya istenilen sorunun cevabı gibi tartışmalar tamamen ortadan kalkacak” dedi.
REKTÖRLERE İÇİNİ DÖKTÜ
Üniversitelerarası Kurul toplantısında konuşan ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'de neler yaşadıklarını ve 18-26 Haziran 2011 tarihleri arasındaki LYS'de neler yapacaklarını rektör ve meslek yüksekokulu müdürlerine anlattı. Basına kapalı yapılan toplantıda Başkan Demir, 23 Eylül 2010'da göreve başladığını belirterek, yaptığı ilk işin Türkiye'de haklı bir güvene sahip olan ÖSYM'de güveni yeniden tesis etmek için sınava yönelik tedbirleri oluşturmak olduğunu kaydetti.
KAOS ORTAMI OLUŞTURDULAR
“YGS'de hiçbir aday haksız bir şekilde öne geçirilmemiştir” diyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “2010 ile 2011'i karşılaştırdığımızda Türkçe, sosyal, matematik testleri kıyaslandığında farklı bir ortalamanın olmadığı hatta çok zaman 2011 YGS'nin çok daha iyi bir sınav olduğunu gördük. Olağanüstü rahatsızlık veren bir durum yoktu.”
SORUNSUZ VE HATASIZ BASKI SÖZÜ
YGS'de yaşanan yedek kitapçık sorununu da kabul eden Demir, “Baskı hatalarından soru kitapçığı sıkıntısı yaşanmaması için yedek kitapçık sayısını 2 katına çıkardık. Karşılaştığımız sorunların bir kısmı dijital baskının ilk kez uygulanmasından kaynaklandı. Tüm sorunları çözdüğümüze inanıyoruz” dedi.