İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731994251 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

SDÜ 1 milyon lira ödül dağıtacak

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 956297 Okunma | Yazar Yazan: admin | 18 Mayıs 2012 02:17:56

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından 16-18 Mayıs'ta düzenlenecek Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında yapılacak yarışmalarda toplam 1 milyon lira ödül dağıtılacak.


SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitenin konukevinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonra dünyanın öne çıkan en hatırlı ve kabul gören bilimsel projelerin SDÜ Bilim ve Bahar Şenliği'nde yarışacağını belirterek, şenliğin, bilim ve yenilikle ilgili projelerini dünyaya duyurmak isteyenlerin adresi olacağını kaydetti.

''Bilim, teknoloji, girişimcilik, sanat, tiyatro'' alanlarında prestijli ödül almak isteyenlerin SDÜ Bilim ve Bahar Şenliği'ni bekleyeceklerini ifade eden Prof. Dr. İbicioğlu, 5 kategoride, 12 dalda düzenleyecekleri yarışmalarda başarılı olanlara toplam 1 milyon lira ödül dağıtıp, bu yıl bir ilki gerçekleştireceklerini açıkladı.

''Parayı sponsorlar ve iş adamlarının desteğiyle sağladıklarını'' anlatan Prof. Dr. İbicioğlu, ''Ekonomik, teknolojik olarak güçlü olmak isteyen milletlerin Ar-Ge çalışmalarını artırması gerekir. Yeni buluşlar ile rekabetçi özellikler kazanırsınız. Üniversite olarak bu konuda öncü olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Prof. Dr. İbicioğlu, şenlik kapsamında, bilim ve teknolojinin yanı sıra güzel sanatlar, spor, sosyal ve kültürel ile girişimcilik alanlarında da yarışmalar yapılacağını belirterek, Türkiye'nin yumuşak gücü olabilecek sinemanın daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Daha fazla film yapıp bunları dünyaya pazarlamak gerektiğini bildiren Prof. Dr. İbicioğlu, şunları söyledi:

''Aynı şekilde bir milletin edebiyatı, şiiri o milletin tarihidir, namusudur. Dolayısıyla sosyal ve kültürel alanda kendi bakış açılarımızı oluşturamazsak önümüzdeki dönemlerde gençliğimiz başka toplumların, ülkelerin hayal kahramanlarına göre yetişir. Bu da bizim için bir felaket olur. Film kahramanları rol model olarak gençlerin yetişmesinde çok önemli paya sahip. Üniversitelerin temel görevlerinden biri de sportif ve sosyal alanlarda başarılı bireyler ortaya çıkarmaktır.''

Prof. Dr. İbicioğlu, şenlikler kapsamında üniversite öğrencileri arasında yapacakları anket çalışmasıyla siyaset, spor ve sanat alanlarında Türkiye'nin ''En''lerini seçeceklerini, ödülleri de şenliklerin hemen ardından vereceklerini kaydetti. 

 

 | Puan: 10 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

şeymanur özküney { 03 Mayıs 2014 15:03:55 }
benim bursa   çok ihtiyacım var. lütfen yardımcı olun.siz bizim elimizden tuttuğunuz gibi inşallah bizde sizden örnek alıp gelecekte gençlerimizin elini tutucaz. lütven yardımcı olun
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan