İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731569902 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

20 bin öğrenciye burs müjdesi

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 562580 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Mart 2008 23:43:23

İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 bin üniversiteliye burs veriyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin üniversite öğrencisine verilecek Ahmet Piriştina bursunu almaya hak kazanan 10 bin üniversite öğrencisine, ''Kazandınız'' mektubu gönderildi. Diğer 10 bin öğrencinin belgelerinin tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı yetkilileri, aylık 100 YTL olan ve 9 aylık ödemeyi kapsayan Ahmet Piriştina bursu için toplam 40 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.

Burs yönetmeliğinde belirlenen şartlar doğrultusunda en yüksek puana sahip 20 bin kişinin öncelikli olarak belirlendiğini ve belirlenen üniversite öğrencilerinden 31 Marta çeşitli belgeler istendiğini kaydeden yetkililer, belgelerini süresinden önce tamamlayan 10 bin kişiye, ''kazandınız'' mektubu gönderildiğini ifade etti.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin mektuplarını belgelerini teslim etmek üzere burs bürosuna gelen üniversite öğrencilerinin hazırladığını
kaydeden yetkililer, mektubu alan öğrencilerin Mart ayının üçüncü haftasından itibaren birikmiş beş aylık burs ücretini alabileceklerini
bildirdi.

Yetkililer, toplam 20 bin öğrencinin burstan faydalanacağını, diğer 10 bin öğrencinin belgelerini tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

DURDURULAN BURSLAR YAZ AYLARINDA VERİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Piriştina adına verilen eğitim bursunda yolsuzluk yapıldığı iddiaları nedeniyle geçen dönem burs alan 8 bin kişinin bursu dondurulmuş ve soruşturma başlatılmış, 2007-2008 dönem burslarında da gecikme yaşanmıştı.Soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediyesinin burs bürosunda çalışan L.E. ve Y.T, bağlantıları sağladıkları ileri sürülen İ.Ş. ve A.S, öğrenci temini yaptıkları iddia edilen G.A, O.C ve İ.H. gözaltına alınmıştı.

Sorgularının ardından İzmir Adliyesine sevk edilen 7 zanlıdan belediye görevlisi Y.T, bağlantıları sağladığı iddia edilen İ.Ş. ve öğrenci temini yaptığı iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi O.C. tutuklanarak cezaevine konulmuş, diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.Başvuru işlemleri bu yıl ilk kez tamamen internet üzerinden gerçekleştirilen burs kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesinin üniversite öğrencilerine 20 milyon YTL'lik ödeme yapması öngörülüyor.


 

 | Puan: 7,7 / 59 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan