İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731567233 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrencilere burs müjdesi!

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 748486 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Mayıs 2008 12:54:45

Öğrencilere müjde geldi! Bu sene burslu öğrencilere yapılacak öğreni kredisi geçen seneden zamlı olacak.

YURTKUR Ankara Bölge Müdürlüğünce, Ankara'daki yurt öğrencilerinin katıldığı ''YURTKUR Bahar Şenlikleri'' düzenlendi.

Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu bahçesindeki şenliğe katılan Albayrak, kurumun çalışmalarına yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu.

BURS MÜJDESİ

Bir gazetecinin ''öğrenim kredisine 2009 yılı için ne kadar zam yapılacağının sorması'' üzerine Albayrak, ''Gelecek yıl öğrenim kredisine yapılacak artış için bir rakam vermek çok erken. Artış geçen seneden çok olacak'' dedi.

Özürlü öğrencilerin yurtlarda rahatlıkla kalabilmeleri için Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile bir protokol imzaladıklarını belirten Albayrak, bu protokol ile idarecilerin özürlü eğitimi hakkında eğitim görmesinin sağlanacağını söyledi.

Yurtlarda 191 özürlü öğrencinin kaldığını belirten Albayrak, yurtlara bu gençler için rampalar, tuvaletler, dolaplar yapıldığını anlattı. Albayrak, bu çalışmaların giderek artmasıyla yurtlarda kalan özürlü öğrenci sayısının 1000'lere ulaşabileceğini belirtti.

'YÜZDE 20 ARTIŞ İÇİN BİZ DE TEDBİR ALIYORUZ'

Öğrenim kredisi verebilmek için şu anda 3 bin 800 kontenjanının fazla olduğunu belirten Albayrak, müracaat edip de devlet yardımı almayan öğrenci bulunmadığını söyledi.

Albayrak, ''Hedefim, öğrenim kredileri ve burslarının daha yüksek olması, yani asgari ücretin netinin yarısına yaklaşması lazım. Bunlar belli zamanda olacak'' diye konuştu.

Kurumun yaptığı yurtları anlatan Albayrak, ''Ne kadar yeni yurt yaparsınız yapın yetmez'' dedi.

Her yıl 75 bin kişiye burs verdiklerini, üniversiteye yeni başlayacakların da başvurmaları halinde öğrenim kredisi alabileceklerini kaydeden Albayrak, ''Bu sene gazetelerden okuduğumuz, YÖK Başkanı ile görüştüğümüzde yüzde 20'ye yakın bir kapasite artımı... Yüzde 20 artış için biz de tedbir alıyoruz'' diye konuştu.

Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu bahçesindeki arsaya yeni bir yurt yapmayı planladıklarını anlatan Albayrak, ''Bu yurt, kredi yurtlar kurumunun prestij yurdu olacak. Lokanta yapmayacağız oraya, her öğrencinin küçük bir mutfağı, aşağıda da fastfood olacak'' dedi.

Albayrak, 2013 yılı hedeflerinin içinde yurtların yüzde 48'inin modern yurt haline getirilmesinin olduğunu belirtti.

 

 | Puan: 8,4 / 122 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

özlem { 14 Ekim 2011 12:53:12 }
ben üniv.öğrensiyim iki yıla yakın bu kurumdann burs alıyodum şu an için hesabıma bursunuz yatmıyo konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan