İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732175140 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Çelik'ten burs alan öğrenciye müjde

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 388993 Okunma | Yazar Yazan: admin | 23 Kasım 2008 19:20:36

CHP'nin başvurusuyla Anayasa Mahkemesi'nin belediyelerin öğrencilere burs vermesini sonlandırması ile kahrolan öğrencilere Bakan Çelik müjdeyi verdi.

CHP'ye de göndermeden bulunan bakan, ana muhalefet partisinin bugüne kadar hayırlı bir iş yapmadığını söyledi.

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Hüseyin Çelik, açılışların ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendiren Çelik, belediye burslarının iptalinin söz konusu olmadığını açıkladı.
Anayasa Mahkemesi kararının henüz kendisine gelmediğini belirten Bakan Çelik, "Mesele şudur. Biz kamunun verdiği tüm bursları zapturapt altına almak için Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde topladık. Daha önce kendileri veriyordu. Şimdi belediyeler burs vermek istedikleri kişilerin listesini bize gönderecek. Parayı bize aktaracak. Bursları biz dağıtacağız. Bursların iptali söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi gençlere kötülük yapmaz." diye konuştu.

CHP HAYIRLI BİR İŞ YAPMAZ

Bir gazetecinin CHP'nin neden böyle bir yola başvurduğunu sorması üzerine Bakan Çelik, "CHP bugüne kadar hayırlı bir iş yapmadı ki. CHP'nin işi engellemek. Neden yaptığını da CHP'ye sorun." ifadesini kullandı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILAN OKULLAR, CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YAPILANLARDAN DAHA FAZLA

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, karayoluyla geldiği Konya'da ilk önce Karatay ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kurtuluş ve Mehmetçik İlköğretim okullarının, ardından da Selçuklu ilçesinde Vanlı işadamı Kemal Rızvanoğlu adına yaptırılan okulun açılışını yaptı. Burada konuşan Bakan Hüseyin Çelik, AK Parti Hükümeti döneminde atanan öğretmenlerin ve yapılan okulların sayısının Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan daha fazla olduğunu söyledi. Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın başkanlığında bir gelişim ve dönüşüm yaşandığını ifade ederek, 2003 yılından bu yana 130 bini yeni derslik yapıldığını kaydetti.

Bakan Çelik şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihiyle birlikte bugüne kadar atanan 3 öğretmenden 1'i bizim hükümetimiz döneminde atandı. Bizden önce bırakın okul yapmayı, okulun bahçesini yapan belediye hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma açardı. Biz gerekli yasal düzenlemeleri yaptık. Belediyeler artık çöp toplamak, su getirmek, park ve bahçe yapmakla kalmıyor. AK Parti belediyelerinin iş başına gelmesiyle birlikte tüm milletin dertleriyle dertlenen başkanlar Şehremini oldu. Bizi başarıya götüren budur."

Milletin, köken ve anadil farklılıklarına rağmen et ile tırnak gibi içi içe geçtiğine dikkat çeken Çelik, "Birbirimizi sevip anlamak zorundayız. Bu güzelliğimize kimse gölge düşürmesin. Türkiye için bu tür emeller besleyen insanlar yanlış yoldalar. Ümit ederiz ki onlarda bu yanlış yoldan dönerler." şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Pazartesi günü kutlanacak olan Öğretmenler Günü ile ilgili de konuşan Çelik, öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini söyledi.

Öğretmenlerin emeğinin para, pulla ödenemeyeceğini kaydeden Çelik, "Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Onların emeğinin karşılığı yoktur. Onlar elleri öpülesidir." dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi'nin artık ihtiyaçlara cevap veremediğini açıklayan bakan, üniversitenin ikiye bölünerek yeni bir devlet üniversitesinin daha kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Konya'nın eğitim alanında çok iyi olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, Konya Ticaret Odası tarafından kurulacak vakıf üniversitesi için çalışmalarda sona yaklaşıldığını kaydetti.

 

 | Puan: 9 / 9 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan