İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731643063 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Her Öğrenciye Burs veya Kredi...

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 560259 Okunma | Yazar Yazan: admin | 24 Aralık 2008 18:15:06

Kredi isteyen ve evraklarını tamamlayan her öğrenciye ya burs ya da kredi verdiklerini belirten Bakan Çelik, "Bu konuda bir sorun yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP'nin başvurusu üzerine belediyelerin öğrencilere verdiği bursun iptalinin ardından mağduriyetlerin nasıl giderileceği sorusuna, "Yasal düzenleme yapılmadan mağduriyetlerin giderilmesi mümkün değil. Yasa çıkarma, TBMM takdirinde. Ama biz hükümet olarak, yasal düzenleme yapılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Bu yönde yasal çalışma yapacağız. Öğrencilerin mağduriyetini lehe çevireceğiz" diye cevap verdi. Bakan Çelik, "CHP'nin çarşaf ve şalvar açılımının üniversitede türbanlı örencilerin mağduriyetinin giderilmesine katkısı olup olmayacağı'' sorusu üzerine, bunun farklı bir polemik konusu olduğunu belirterek, "Türkiye'de standardı koyan CHP değil, anayasa ve yasalardır. CHP bir şey yaptı diye o meşrulaşmaz ya da gayrı meşru olmaz'' dedi.

 
Türkiye'de en şeffaf yapılan ihalelerin, kitap basımı ve teminine yönelik ihaleler olduğunu savunan Bakan Çelik, bu ihalelerin medyanın önünde ve canlı yayında yapıldığını belirtti. Ortaöğretim kitapları için yapılan ihaleye 32, ilköğretim kitapları ihalesine ise 27 firmanın katıldığını belirten Bakan Çelik, "Kendi aralarında anlaştıkları kanaati bizde hasıl olduğu için ihaleyi iptal ettim. Firmalara, 'Bakın, maliyet fiyatları şunlardır. Bunun makul bir kar payı vardır. Bunun üzerine çıkarsanız kesinlikle, hiçbir şekilde sizden kitap almayız' dedik. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu işten karı, 30-40 trilyon lira civarında oldu. Bizim alnımız açık, yüzümüz ak'' diye konuştu.
 

Kredi isteyen ve evraklarını tamamlayan her öğrenciye ya burs ya da kredi verdiklerini belirten Bakan Çelik, "Bu konuda bir sorun yok" dedi.

 
Doçentlerin geçerli yabancı dil puanının düşürülmesi konusunda söz vermediğini, buna taraftar da olmadığını belirten Bakan Çelik, her bilim adamının mutlaka bir yabancı dil bilmesi gerektiğini kaydetti.
 

Lise çeşitliliğine dayalı ortaöğretimi program çeşitliliğini yeniden düzenlediklerini belirten Bakan Çelik, bununla hem tasarruf yapılması hem de karmaşanın giderilmesinin amaçlandığını vurguladı. Bir endüstri meslek lisesi binasının üzerinde beş ayrı tabela bulunduğunu kaydeden Bakan Çelik, "2009 yılında mesleki eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları dışında İşsizlik Fonu'ndan ayrılan 540 trilyon lira ilave kaynak aktarıldı. Gelişme güçlüğü ve eleman temininde güçlük çeken yeni üniversitelerin durumu ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ele alınacak. Bu üniversiteler için ek kaynak verilecek" dedi.

 
En mağdur olandan en iyiye doğru bir skala çıkaracaklarını belirten Bakan Çelik, "81 ilde üniversite kurmak bu ekibe, hükümetimize ve 23. Dönem Parlamentosu'na nasip olmuştur. Bu üniversiteler ayakları üstünde durduktan sonra Tarsus'a da, İskenderun'a da yapılır. Türkiye'nin potansiyeli de buna müsaittir. Şimdi metropol şehirler ikinci üniversiteyi istiyor. Kayserililer gelip 'bütün binalarını biz yapacağız, bize ikinci üniversiteyi kurun' dediler. Şimdi onu müzakere ediyoruz. Bu tip teklifleri de değerlendiriyoruz. AK Parti daha uzun süre iktidardadır. Bunların
hepsi giderilecektir'' diye konuştu.
 

 

 | Puan: 9,3 / 16 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan