İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731870781 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

TEV'den Üstün Başarı Bursu

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 980372 Okunma | Yazar Yazan: admin | 27 Ağustos 2007 23:43:26

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 40. kuruluş yılında; geleceğin liderlerinin yetiştirilmesi amacıyla, 2007 ÖSS'de EA2 ve SAY2 puan türlerine gore ilk 5000'e giren ve aşağıda belirtilen dallarda öğrenim görmeye hak kazanan 40 üniversite öğrencisine Üstün Başarı Bursu veriyor.

Üstün Başarı Bursu'na halen bir yükseköğrenim kurumunda öğrenim görmekte olup 2. sınıfa devam eden aşağıdaki şartlara sahip öğrencilerde müraacat edebiliyor. Bu bursa hak kazanacak öğrencilerin her birine 2007-2008 öğretim yılında (9 ay süresince) toplam 8.000 YTL burs ödemesi yapılıyor.

TEV Üstün Başarı Bursu koşulları:

I- T.C. Vatandaşı olmak,
II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,
III- Başarı Koşulları:

a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Öğrenci Seçme Sınavı'nda EA2 ve SAY2 puan türlerine gore ilk 5000'e girmek ve yukarıda belirtilen dallarda öğrenim görmeye hak kazanmak.

b) Halen bir yükseköğrenim kurumunda öğrenim görüyor olup, 2. sınıfa geçen öğrenciler için: Üniversiteye girdiği yıl ÖSS'de ilk 10 bine girmek ve üniversite 1. sınıf genel not ortalaması 4 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 3,50, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5 olmak ve yukarıda belirtilen dallarda öğrenim görüyor olmak,

IV) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak, kendinde lider özellikler taşıdığına inanmak.

Üstün Başarı Bursu verilecek dallar:

o Mühendislik (Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri, Biyomühendislik ve genetik, Çevre Müh., Elektrik-Elektronik Müh., Endüstri Müh., Gemi İnşaatı Müh., Gıda Müh., Havacılık ve Uzay Müh., Jeoloji ve Jeofizik Müh., İnşaat Müh., Kimya Müh., Makine Müh., Metalurji ve Malzeme Müh., Orman Müh., Tekstil Müh., Ziraat Müh.)
o Sağlık Bilimleri (Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik)
o İdari Bilimler (Ekonomi, işletme, siyaset bilimi)
o Temel Bilimler (Matematik, Fizik, Kimya)
o Sosyal Bilimler (Felsefe, sosyoloji, psikoloji)
o Hukuk
o Mimarlık, Endüstriyel Tasarım

BAŞVURU :

I- Burslara başvuru tarihi 20 Ağustos-20 Eylül 2007'dir.
II- TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr adresimizden doldurulup, çıktısı alınacaktır. İstenilen belgeler TEV Burs Başvuru Formu en üstte, devamında “Önemli Değerlendirme Soruları”nın yanıtlarını içeren kompozisyon yazıları ve diğer belgeler olmak üzere, beyaz telli şeffaf dosyaya takılarak en geç 21 Eylül 2007 tarihine kadar TEV Genel Müdürlüğü'ne ulaştırılıyor. Geç gelen dosyalar değerlendirme dışı kalıyor.

EKLENECEK BELGELER

Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar:

ÖSS Sonuç Belgelerinin örneği, (Puanını, puan türüne göre Türkiye genelindeki başarı sırasını ve yerleştiği yüksek öğretim kurumunu gösteren sonuç belgelerinin örneği), lise diplomasının örneği. Ara sınıflarda öğrenim görenler:

Öğretim kurumunca onaylanmış, öğrenim süresince alınan dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript), üniversiteye girilen yıl puan türüne göre ÖSS'de ilk 10.000'e girdiğini gösterir ÖSS sonuç belgesi örneği.

Tüm adaylar:

- “TEV Üstün Başarı Bursu Müracaat Formu” (TEV web sitesinden doldurulup, çıktısı alınacaktır.)

- Önemli Değerlendirme Sorularına ait adayın hazırladığı cevap kompozisyonları

SEÇİM : TEV Üstün Başarı Bursu için aday olan öğrencilerin gönderdiği dosyalar,
TEV Genel Müdürlüğü'nde öğretim üyelerinden ve psikologlardan oluşturulacak komisyon tarafından ön elemeye tabi tutuluyor. Mülakata davet edilmesi uygun görülen adaylara gerekli duyuru yapılarak tarihleri bildiriliyor. Mülakat sonrası kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğü'nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyuruluyor, ayrıca web sitelerinden ilan ediliyor.

BURSUN ÖDENMESİ :

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanacaktır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Üstün Başarı Bursu alan öğrencilerin her birine 2007-2008 öğretim yılında toplam 8000 YTL burs ödemesi yapılacaktır.

BURSUN DEVAM ETME KOŞULU / KESİLMESİ :

Üstün Başarı Bursu'nu almaya hak kazanan öğrencilerin burs haklarının devam edebilmesi için genel not ortalamalarının 4 üzerinden not verilen üniversitelerde 3,20, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde 80'in altına düşmemesi gerekmektedir. Burs, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrenciye, normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi için:
www.tev.org.tr

 

 | Puan: 8,3 / 48 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

shukri lion { 18 Kasım 2011 11:22:10 }
güzel bir şey bu tev bursu. buna katkıda olanlara teşekkürlerimi sunarım
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan