İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729278058 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

TÜBİTAK, süper beyinlere aylık 2.750 TL burs veriyor

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 2 Yorum | Okunma 580552 Okunma | Yazar Yazan: admin | 27 Aralık 2010 18:46:58

Bu yıl başlatılan';Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı'yla yüzlerce araştırmacının daha Türkiye'ye dönüşü mümkün olacak. Maaş gibi burs veren TÜBİTAK, çalışmayı geçen hafta

Bu yıl başlatılan ‘Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı‘yla yüzlerce araştırmacının daha Türkiye’ye dönüşü mümkün olacak. Maaş gibi burs veren TÜBİTAK, çalışmayı geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’na da taşıdı. Hükümetin tam destek verdiği proje, beyin göçünü tersine çevirmeyi hedefliyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından koordinasyonu yürütülen program, Türk araştırmacıların Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek amacıyla uygulamaya konuldu.

Beyin göçünü tersine çevirerek Türkiye’deki bilim üretimine destek verilmesi amaçlanan program ‘Doğa Bilimleri’, ‘Mühendislik ve Teknoloji’, ‘Tarımsal Bilimler’, ‘Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler’ alanlarında doktorasını tamamlamış, ‘Tıbbi Bilimler’de de doktora veya uzmanlığını bitirmiş olanları kapsıyor. Bu alanlarda doktoralarını tamamlamasına karşın halen yurtdışında ikamet ederek alanıyla ilgili bir işte en az 2 yıl çalışan Türk vatandaşları, Türkiye’de araştırma yapmaları halinde aylık 2 bin 750 TL burs alabiliyor.


BURS SÜRESİ EN ÇOK 24 AY
TÜRK vatandaşlarının başvurabildiği program için, araştırma yapılan kuruluşun en üst yetkilisi veya kurulu tarafından kabul edilmiş olmak, aynı anda TÜBİTAK‘ın herhangi bir programından bursiyer olarak desteklenmemek şartları aranıyor. TÜBİTAK dışında herhangi bir kurum tarafından mecburi hizmet karşılığı doktora veya uzmanlık için yurtdışına gönderilen ve mecburi hizmetini yapmak üzere ülkeye geri dönenler ise programa kabul edilmiyor.


HER AYIN SON CUMASI!
HER ayın son cuma günü alınan başvurular, BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Altı ay içinde mazeretsiz çalışmalarına başlamayanların bursları ise iptal edilecek.

YOLUNU BİLE KARŞILIYOR
VERİLEN burs 24 ay süreli. 2 bin 750 TL’lik burs, her ay sonunda bursiyerlerin banka hesaplarına yatırılıyor. Bursiyerin yurtdışından Türkiye’ye dönüşüne ait yol gideri de bir defaya mahsus olarak program kapsamında TÜBİTAK tarafından karşılanıyor. Başvuru sırasında özgeçmiş ve yayın listesiyle birlikte, yurtdışında ikamet ettiğine ve 2 yıl alanıyla ilgili bir işte çalışmış olduğuna dair belgeler, ayrıntılı araştırma önerisi ve çalışma planı, adayla birlikte çalışacak doktoralı uzman araştırmacıların bilgileri ve yurtdışındaki bilim insanlarından alınmış iki referans mektubu da talep ediliyor.

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

hasan { 28 Ocak 2013 04:35:02 }
sabır ile saygı
Esra koç { 20 Ocak 2013 16:08:07 }
TÜBİTAK MÜDÜRLÜĞÜNE
Mersin/Erdemli Lisesi,9/L sınıfı,2418 numaralı öğrencisiyim. Babamın ve annemin özürlü olması, babamın çalışamaması nedeniyle maddi sıkıntılar içerisindeyim. Derslerimin iyi olmasına, başaracağıma inanmama rağmen, maddi durumlar yüzünden eğitimime güçlükle devam ediyorum. Evden okula 3 km. yürüyerek ulaşıyorum. Maddi desteğe veya bursa ihtiyacım var. DERSLERİM ZAYIF AMA YARDIM OLURSANIZ , AZİMİM COK GÜÇLÜ
Gereğinin yapılmasını tarafınıza arz eder, saygılar sunarım.

ESRA KOÇ                           
05369779003
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan