İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732019659 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Yabancı öğrencilere 40 Milyon TL burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 93 Yorum | Okunma 5133111 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Ekim 2010 22:35:50

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülkemizdeki her ile yayılan üniversitelerde yabancı öğrencilere burs imkanı vererek Türkiye’nin eğitim üssü olmasına çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler arasında ülkelerinde Başbakan, Bakan ve milletvekili olan çok sayıda mezun bulunuyor. Yabancı Öğrenci Değerlendirme Kurulu toplantısı TİKA Genel Müdürlüğünde ilgili bakanlık ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı kanunu çerçevesinde toplanan kurul, yurt dışından ülkemize gelen yabancı öğrencilere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan burs desteği çalışmalarını tek elden koordine etme amacıyla oluşturuldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Faruk Çelik başkanlığında toplanan kurul, Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı koordinesinde çalışmalarını sürdürecek.
 
 
Kurulun ilk toplantısında açılışı yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin bir eğitim üssü olması için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Roma’dan Osmanlı’ya, ABD’den İngiltere’ye tüm güçlü ve büyük devletler eğitim için çekim merkezi olmuşlardır. Türkiye’nin hem bölgesi ve soydaş ülkeleri için sorumlulukları çerçevesinde daha fazla ve kaliteli öğrenci çekme arzusu vardır hem de böyle bir görevi bulunmaktadır. Bu amaçla, farklı kurum ve kuruluşların çatısı altında yapılan burslu yabancı öğrenci çalışmalarının bir koordinasyon çerçevesinde ele alınması, farklı uygulama ve metodlardaki uygulamalara standartlar belirlenmesi gerekmektedir” dedi. Bakan Çelik, eğitimin dünya üzerinde ayrıca büyük çaplı ekonomik döngü sağladığının da altını çizerek, “İngiltere yılda 7-8 milyar paund eğitimden gelir elde etmektedir. Türkiye’de bu alanda büyük bir potansiyele sahiptir. Şu anda ülkemizde kendi imkanlarıyla okuyan 13.000, burs desteği ile okuyon 9.000 civarında öğrenci bulunmaktadır. Amacımız hem bu sayıları artırmak hem de kaliteyi yukarıya çekmektir” şeklinde konuştu.
 
Yabancı öğrencilerin ülkemizde aynı zamanda misafirimiz olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, “Bu dostlarımız mezun olduktan sonra ülkelerine döndüklerinde aynı zamanda bizim fahri elçilerimizdir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla ülkemizde mezun ettiğimiz öğrenciler arasında kendi ülkelerinde Başbakan, Bakan, Milletvekili ve üst düzey kariyerli pek çok isim çıkmıştır. Bu insanlar her zaman Türkiye’ye sevgi ve minnet duymuşlardır. Dolayısıyla bizim daha çok sayıda ve daha yüksek kalitede öğrenciye ev sahibi olmak gibi bir görevimiz vardır. Bu yıl için hedeflenen 40 milyon TL’lik genel burs desteğinin en sağlıklı biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki yıllarda daha da artarak sürecek bu desteklerin verimlilik açısından da ele alınması zaruridir. Bu kurul, öğrenci seçme kriterleri, eğitim sürecinde rehberlik hizmetleri ve mezuniyet sonrası takip gibi konularda genel bir perspektif ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

 
Devlet Bakanlığı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya koordinatör olarak Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı katılırken, başta Milli Eğitim, Dış İşleri, Maliye Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı, YÖK, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Ulusal Ajans ve TİKA temsilcileri katıldılar.

 

 | Puan: 8,4 / 39 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

elis { 16 Şubat 2012 21:22:54 }
Slm.bende yabancı uyrukluyum, bu bursa nasıl başvurabilirim? baş vurupda alan birileri oldumu hiç?
mahsa { 24 Ocak 2012 14:30:54 }
merhaba bende yabancı öğrenciyim ve odtu de okuyorum nasıl bu bursa başvura bilirim . teşekkürler
şirin { 28 Aralık 2011 12:06:29 }
slm ben Ankara universitinin iktisat boıümünde okuyorum yabancı uyrukluyum yabancılar için verilen bursa müracaat etmek isteyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
hulja { 22 Aralık 2011 20:50:11 }
Merhaba, bende yabanci uyrukluyum bursa cokihtiyacim var yardimci olabilirseniz sevinirim
ismail imran { 08 Aralık 2011 18:08:08 }
ben son sınıfa yeni girdim bahsettiğiniz bursu bulabilir mıyım.nasıl
ismail imran { 08 Aralık 2011 18:00:52 }
ben son sınıfa daha yeni girdim nasıl burs alabilirim ama ihtiyacim var
Ahmet Sarami { 06 Aralık 2011 12:00:20 }
Merhaba . bu bursu almak için nasıl başvuru yapabiliriz aceba. lutfen yardimci olarmisiniz?
KUDRAT { 17 Kasım 2011 18:24:43 }
ben marmara unversitesinde okuyorum yös den kazanan yabancı ogrenciler varmı burs alan?
Nurlan { 28 Ekim 2011 15:24:55 }
Merhabalar ben Nurlan Azerbaycandan geldim ve Kırıkkale üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümü 1.sınıf ögrencisiyim.Başka bi yerdende burs almıyorum ve sizin yardım etmenizi isterdim nasıl yararlana bilirim bu burstan?
Ahıskalı { 27 Ekim 2011 14:23:03 }
Burs istiyorsunuz ıyı ama torpiliniz varmı?torpil olmadan bursmu istenir?istensede kim verir.beni şahsen 1 sene dolandırdiler(tifliz büyükelçiliği eğitim müşaviri ismail bey).öncelikle araştırdı kimim diye.bakti ki siradan bir ayle çocuğuyum 1 sene oyaladıktan sonra burs veremmem dedi.Devletin verdiği bursu veremem dedi.Anliyacağınız arkadaşlar torpil olmadan bu işler olmiyor şahsen kendim gördüm bunu Gürcistanda.Türk asıllı olmama rağmen eğitim müşaviri tarafından dolandırıldım.En son da vaz geçtim burslardan.Daha önce ıyı ınsanlarda var idi.a ma malesef yaramaz yalancı müşavirler de çok geliyor bizim ülkeye.Öncekiler çok ıyıdi diyollar.Genel olarak torpil yoksa bursuda unut buna şahsen ben gördüm.Dürüst ıyı insanlarda var tabi ki ama şans işte    Saygılar
Shah hussain { 20 Ekim 2011 21:36:38 }
Selam! Ben Shah Hussain yabanci uyruklu ogrenciyim, bursa ihtiyacim var lutfen beni yardim edin!
şöhrat { 12 Ekim 2011 20:53:26 }
slm ben çok bursa ikdiyacım var ben yabancıyım ama nasıl nereye başvurmalı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olsanız lütfen
armin { 12 Ekim 2011 12:20:43 }
slm.ben yabanci uyrukluyum ve kou harita muhendisligi okuyorum. şu bursdan nasıl yararlana bilirim bana yardimci olsaniz cok sevinirim tsk.
Begench Yarmatov { 01 Ekim 2011 20:21:21 }
bende ayhama katılıyorum... nasıl muracaaaat olabiliriz
Aliya { 30 Eylül 2011 18:52:17 }
Neraba.ben yabancı öğrençiğim...nasıl burs alabileceğim...
Diğer Sayfalar: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan