İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731936202 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Yabancı öğrencilere 40 Milyon TL burs

Kategori Kategori: Burs Haberleri | Yorumlar 93 Yorum | Okunma 5131968 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Ekim 2010 22:35:50

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülkemizdeki her ile yayılan üniversitelerde yabancı öğrencilere burs imkanı vererek Türkiye’nin eğitim üssü olmasına çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler arasında ülkelerinde Başbakan, Bakan ve milletvekili olan çok sayıda mezun bulunuyor. Yabancı Öğrenci Değerlendirme Kurulu toplantısı TİKA Genel Müdürlüğünde ilgili bakanlık ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı kanunu çerçevesinde toplanan kurul, yurt dışından ülkemize gelen yabancı öğrencilere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan burs desteği çalışmalarını tek elden koordine etme amacıyla oluşturuldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Faruk Çelik başkanlığında toplanan kurul, Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı koordinesinde çalışmalarını sürdürecek.
 
 
Kurulun ilk toplantısında açılışı yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin bir eğitim üssü olması için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Roma’dan Osmanlı’ya, ABD’den İngiltere’ye tüm güçlü ve büyük devletler eğitim için çekim merkezi olmuşlardır. Türkiye’nin hem bölgesi ve soydaş ülkeleri için sorumlulukları çerçevesinde daha fazla ve kaliteli öğrenci çekme arzusu vardır hem de böyle bir görevi bulunmaktadır. Bu amaçla, farklı kurum ve kuruluşların çatısı altında yapılan burslu yabancı öğrenci çalışmalarının bir koordinasyon çerçevesinde ele alınması, farklı uygulama ve metodlardaki uygulamalara standartlar belirlenmesi gerekmektedir” dedi. Bakan Çelik, eğitimin dünya üzerinde ayrıca büyük çaplı ekonomik döngü sağladığının da altını çizerek, “İngiltere yılda 7-8 milyar paund eğitimden gelir elde etmektedir. Türkiye’de bu alanda büyük bir potansiyele sahiptir. Şu anda ülkemizde kendi imkanlarıyla okuyan 13.000, burs desteği ile okuyon 9.000 civarında öğrenci bulunmaktadır. Amacımız hem bu sayıları artırmak hem de kaliteyi yukarıya çekmektir” şeklinde konuştu.
 
Yabancı öğrencilerin ülkemizde aynı zamanda misafirimiz olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, “Bu dostlarımız mezun olduktan sonra ülkelerine döndüklerinde aynı zamanda bizim fahri elçilerimizdir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla ülkemizde mezun ettiğimiz öğrenciler arasında kendi ülkelerinde Başbakan, Bakan, Milletvekili ve üst düzey kariyerli pek çok isim çıkmıştır. Bu insanlar her zaman Türkiye’ye sevgi ve minnet duymuşlardır. Dolayısıyla bizim daha çok sayıda ve daha yüksek kalitede öğrenciye ev sahibi olmak gibi bir görevimiz vardır. Bu yıl için hedeflenen 40 milyon TL’lik genel burs desteğinin en sağlıklı biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki yıllarda daha da artarak sürecek bu desteklerin verimlilik açısından da ele alınması zaruridir. Bu kurul, öğrenci seçme kriterleri, eğitim sürecinde rehberlik hizmetleri ve mezuniyet sonrası takip gibi konularda genel bir perspektif ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

 
Devlet Bakanlığı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya koordinatör olarak Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı katılırken, başta Milli Eğitim, Dış İşleri, Maliye Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı, YÖK, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Ulusal Ajans ve TİKA temsilcileri katıldılar.

 

 | Puan: 8,4 / 39 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

Dowletbay { 30 Eylül 2011 15:38:07 }
Ben yabancı uyrukluyum, Fırat Üniversitesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojiler bölümü 2. sınıfta okuyorum. Bursa çok ihtiyacımız var. Lütfen bu konuda yardımınız olursa sevinirim.
bujin { 27 Eylül 2011 15:00:55 }
Merhaba
Ben yabancı öğrenciyim ve İstanbul Üniversitesinde okuyorum. Hiç bir yerden burs alamıyorum. Bu bursa başvurabiliyormuyum? Öylese nasıl başvurabilirim? Bana bir bilgi verirmisiniz? Cevabınızı bekliyorum.

Çok teşekkür ederim
burak { 24 Eylül 2011 00:28:34 }
devlet bakanlığı kaldırıldı ayrıca milyonda kaldırıldı gençleri kandırmayalım ;)
Elnur { 22 Eylül 2011 16:04:48 }
Bu bursu hardan nece ve necür alacayig? Adam kisi olar!
Hilalettin { 16 Eylül 2011 19:19:04 }
Ben tacikistanliyim ve Odtude Elek. Elektronik muhendisligi okuyorum. Bursa cok ihtiyacim var. Bu burstan nasil yararlanabiliyoruz? Cevabinizi bekliyorum.
Tesekkurler...
karim { 12 Eylül 2011 14:53:19 }
Merhabala!
Ben kayseride okuyorum! Hiç bi yerdsen burs alamıyorum.Bu bursdan nasıl faydalanabiliyoruz?nasıl başvurabiliyoruz? bilgi verirseniz memnün olurum...çok sağol
AYSEL { 11 Eylül 2011 21:59:54 }
Bende yabancı öğrenciler için verilen bursa müracaat etmek istiyorum.
İnternette araştırdım fakat tam olarak bilgi alamadım.
Konu hakkında bilgisi olanlar bizimle paylaşılarsa sevinirim.
Maral { 07 Eylül 2011 18:36:18 }
Merhabalar,
Ben, Marmara Üniversitesi Türk dili ve Edebiyat bölümünün üçüncü sınıf öğrencisiyim. Sizden yardımda bulunmanızıa istirham ediyorum. Burstan nasıl yararlanabilirim?
sara { 04 Eylül 2011 16:16:09 }
ı m a student and ı m from morocco (fas) . as you may know ıt ıs forbıden to send money from morocco to an other country for that reason as a student ı leave a serıous materıel prblms for that reason ı need a scholarshıp ıf you help me ı wıll be soo happy and thanks a lot :) .
arif { 01 Eylül 2011 18:50:19 }
ben yabancı uyrukluyum kocaeli universitetinde siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum bu bursdan nasıl yararlana bilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
arif { 29 Ağustos 2011 00:36:15 }
ben KOU siyaset ve kamu okoyurum şu bursdan nasıl yararlana bilirim yazarsanız çok sevinirim TŞK
ceren { 25 Ağustos 2011 11:20:17 }
bu bursu almak için nasıl başvuru yapabilirim acaba
Orhan { 23 Ağustos 2011 21:05:14 }
Ben yabanci ogrenciyim ve istanbul universitesi iktisat ingilizce bolumundeyim. Bu bursu nasil ala bilirim???
subhan { 23 Ağustos 2011 15:57:30 }
yaa iyi guzel yazmissiniz da bu bursu nereden ala biliriz bizi bilgilendirebilirmisiniz?
ediz { 22 Ağustos 2011 14:15:00 }
yani bir burs imkanından bahsediyorsunuz ayrıntılı bir bilgi vermiyorsunuz araştırıyorum böyle bir bursa dahil bilgi veren portala ulaşamıyorum nasıl bir destektir bu yabancı öğrencilere anlamadım aydınlatın ya da hiç böyle umutlandırmayın nereye başvurucaz
Diğer Sayfalar: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan